Egyenesen a tartalomba

Elektromos cigi

Ön jogosult az alábbi felmérés kitöltésére. A felmérés részletei a következőek:

Semmelweis Egyetem

Dr. Horváth Ferenc

Népegészségtani Intézet

Elektromos cigi

1.VÉLEMÉNYEK ÉS TAPASZTALATOK A DOHÁNYZÁS, AZ ELEKTROMOS CIGARETTA ÉS A VÍZIPIPA HASZNÁLATÁVAL KAPCSOLATBAN

Kedves Résztvevő!

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Semmelweis Egyetem közös kutatásában való részvételre kérjük fel. A kutatás célja, hogy megismerjük az ELEKTROMOS CIGARETTA ÉS VÍZIPIPA HASZNÁLATTAL KAPCSOLATOS VÉLEMÉNYÉT függetlenül attól, hogy használja-e ezeket. A kutatásban való részvétel ÖNKÉNTES és ANONIM, azaz név nélküli. A válaszadás mindössze 15-20 percet vesz igénybe. Ha Ön mégsem kíván részt venni a kutatásunkban, bármikor abbahagyhatja a válaszadást. Amennyiben meggondolná magát, 2013. június 10-ig visszatérhet weboldalunkra és az Önnek megfelelő időpontban is válaszolhat a kérdéseinkre.
Szigorúan bizalmasan kezelünk minden olyan információt, amit a kutatás keretén belül gyűjtünk össze. Biztosíthatjuk Önt, hogy a kutatáshoz nélkülözhetetlen kérdőívek felhasználása kizárólag tudományos kutatásaink keretében történik és nem célunk marketing tevékenységet végezni vagy bármit eladni illetve reklámozni. A kutatás során nyert adatokat kóddal ellátva, személyi azonosító adatok nélkül biztonságos számítógépen őrizzük.
Amennyiben a kutatással kapcsolatban kérdése van, akkor ezt felteheti az ecigikutatas@gmail.com e-mail címen.
Kérjük, hogy a kérdőív kitöltésével járuljon hozzá kutatómunkánk sikeréhez, növelve annak értékét!

Köszönjük közreműködését!

Dr. Urbán Róbert (ELTE PPK Pszichológia Intézet)
Dr. Pénzes Melinda (SE ÁOK Népegészségtani Intézet)

2.DOHÁNYZÁSI SZOKÁSOK

3. A DOHÁNYZÁS MOTIVÁCIÓJÁNAK FELMÉRÉSE

Ezek a kérdések azoknak szólnak, akik rendszeresen vagy alkalmanként dohányoznak. Amennyiben Ön nem dohányzik rendszeresen vagy alkalmanként, akkor ugorjon a 4.1 kérdéshez!

A következő kérdéssorban a dohányzással kapcsolatos tapasztalataira kérdezünk rá. Kérjük, hogy pontozza mennyire ért egyet ezekkel az állításokkal az alábbi skála alapján!

4.AZ ELEKTROMOS CIGARETTÁVAL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK

A most következő kérdések az elektromos cigarettával kapcsolatosak függetlenül attól, hogy használta-e valaha. Az elektromos cigaretta olyan eszköz, ami tartalmaz egy folyadék-tartalmú patront továbbá egy készüléket, ami elektromos elven hőt termel, és ennek segítségével a patron tartalmát belélegezhető füstté és gőzzé alakítja. Az elektromos cigaretta vagy e-cigaretta külsőleg nagyon hasonlít a „klasszikus” dohányalapú cigarettához.

HONNAN HALLOTT AZ ELEKTROMOS CIGARETTÁRÓL?

5.AZ E-CIGARETTA KIPRÓBÁLÁSÁVAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

HA MÉG NEM PRÓBÁLTA KI, VAGY NEM EMLÉKSZIK, HOGY KIPRÓBÁLTA AZ E-CIGARETTÁT, AKKOR VÁLASZOLJON A KÖVETKEZŐ KÉRDÉSEKRE!

Ha tervezi kipróbálni az e-cigarettát, akkor a következő okok mennyire fontosak a jövőbeni kipróbálásában? Ha már kipróbálta, akkor az alábbi okok mennyire voltak fontosak abban, hogy kipróbálta? Ha még nem tervezi kipróbálni, akkor az alábbi szempontok mennyire lennének fontosak az Ön számára ebben a döntésében?

Mi az, ami visszatartaná vagy már korábban is visszatartotta attól, hogy kipróbálja az e-cigarettát? Mennyire fontosak az alábbi szempontok? Ha nem tervezi kipróbálni, akkor az alábbi szempontok mennyire lennének fontosak az Ön számára ebben a döntésében?

6.AZ E-CIGARETTA KIPRÓBÁLÁSÁVAL KAPCSOLATOS TAPASZTALATOK

Amennyiben már kipróbálta az e-cigarettát, akkor kérjük, hogy válaszoljon a következő kérdésekre! Érdeklődésünk az Ön tapasztalataira vonatkozik. Amennyiben nem próbálta ki, akkor ugorjon a 9.1 kérdéshez!

Kérjük, először idézze fel az első alkalmat, amikor kipróbálta az e-cigarettát!

MIT TAPASZTALT AZ ELSŐ HASZNÁLAT SORÁN? Gondoljon vissza az ELSŐ ALKALOMRA, amikor kipróbálta az e-cigarettát! Válaszoljon a következő kérdésekre a lehető legpontosabban. Milyenek voltak az e-cigarettával kapcsolatos első élményei?

AZ ELSŐ ALKALOMMAL MI VOLT AZ OKA ANNAK, HOGY KIPRÓBÁLTA AZ E-CIGARETTÁT?

ÁLTALÁBAN HOL HASZNÁLJA AZ E-CIGARETTÁT? 

7.TAPASZTALATOK AZ E-CIGARETTA RENDSZERES HASZNÁLATÁVAL

Ön milyen mértékben tapasztalja az e-cigaretta használata során az alább felsorolt ELŐNYÖS/KEDVEZŐ JELLEMZŐKet? Értékelje az egyes szempontokat úgy, hogy az „1” a legkevésbé ért egyet, a „9” érték jelentése pedig a leginkább egyetért az e-cigaretta használat egyes kedvező/előnyös tulajdonságával!

Ön milyen mértékben tapasztalja az e-cigaretta használata során az alább felsorolt KELLEMETLEN/HÁTRÁNYOS JELLEMZŐKet? Értékelje az egyes szempontokat úgy, hogy az „1” a legkevésbé ért egyet, a „9” érték jelentése pedig a leginkább egyetért az e-cigaretta használat egyes kellemetlen/hátrányos tulajdonságával!

8.KÉRDÉSEK AZOKNAK, AKIK LESZOKTAK AZ E-CIGARETTÁRÓL

A következő kérdéseket csak akkor válaszolja meg, ha korábban használta, de már nem használja az e-cigarettát. Ha Önre ez nem vonatkozik, akkor ugorjon az E36-os kérdésre!

AMENNYIBEN ÖN MÁR NEM HASZNÁL E-CIGARETTÁT, MI VOLT AZ OKA ANNAK, HOGY ABBAHAGYTA AZ E-CIGARETTÁZÁST?

9.VÉLEMÉNYEK AZ E-CIGARETTÁRÓL

A TOVÁBBI KÉRDÉSEK MINDENKIRE VONATKOZNAK.

10.VÍZIPIPÁVAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

HASZNÁLT-E VÍZIPIPÁT AZ ELMÚLT 30 NAPBAN?

A VÍZIPIPA HASZNÁLATÁNAK MOTIVÁCIÓI

Miért használja a vízipipát? Jelölje be azokat a válaszokat, amelyek igazak Önre!